کوکسیدینیا یا درد استخوان دنبالچه ران
این بیماری می تواند بوسیله ناهنجاریهای ساختاری و یا در اثر زمین خوردن ایجاد شود، با وجود این در حدود یک سوم موارد، علّت درد ناشناخته است ، درد استخوان دنبالچه اغلب در هنگام نشستن دراز مدت افزایش می یابد. در بعضی از موارد بعلّت درد شدید ، بیمار ایستادن را بر نشستن ترجیح می دهد. گاهی این درد در آمیزش جنسی یا در هنگام اجابت نیز وجود دارد.
دریافت مساعدت پزشکی
برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. پزشک بخوبی می داند که برای ارزیابی درد استخوان دنبالچه، چه معاینات و آزمایشاتی لازم است. ممکن است نیاز به رادیولوژی، CT اسکن یا MRI وجود داشته باشد. موثرترین و
مفیدترین تست ها برای تشخیص کوکسیدینیا تزریق یک داروی بی حسی موضعی در استخوان دنبالچه برای مشاهده تسکین موقت درد مقایسه عکسهای رادیولوژی گرفته شده در حالت نشسته و ایستاده برای مشاهده جابجایی دنبالچه در هنگام نشستن است.بعلاوه پزشک می تواند کیست های پیلونیدال (کیسه کوچک پوستی حاوی مو در قسمت پایین کمر) را پیش بینی کند. این کیست ها در ناحیه استخوان دنبالچه مشاهده شده و توسط عفونت فولیکولهای موی در گوشت فرو رفته ایجاد می شوند. درمان موفق این نوع کیست ها باعث تسکین درد و یا از بین رفتن درد می شود.
علائم مربوط به آسیب استخوان دنبالچه
با علائم مربوط به آسیب استخوان دنبالچه آشنا شوید. برای تشخیص بیماری باید به پزشک مراجعه کنید اما اگر استخوان دنبالچه تان دچار مشکل شود، دانستن علائم بیماری می تواند به شما در تشخیص بیماری کمک کند. شناخت علائم بیماری می تواند اطلاعات ارزشمندی در اختیار پزشک قرار دهد.
علائم آسیب استخوان دنبالچه عبارتند از:
– درد در استخوان دنبالچه بدون درد در بخش تحتانی تر
– درد در هنگام بلند شدن از وضعیت نشسته به وضعیت ایستاده
– درد در هنگام اجابت مزاج
– کاهش درد در هنگام نشستن بر روی پاها یا تنها بر روی یک سرین (لمبر)
دلایل درد استخوان دنبالچهمسبب های بالقوه درد استخوان دنبالچه را در نظر بگیرید. اگر استخوان دنبالچه تان قبلا آسیب دیده است، حتما پزشک را در جریان قرار دهید. این امر می تواند به پزشک در تعیین درمان صحیح برای وضعیت بیماری شما، کمک کند.بر طبق برآوردهای انجام شده، شیوع کوکسیدینیا در زنان ۵ برابر مردان است. دلیل این امر می تواند آسیب هایی باشد که در هنگام زایمان به استخوان دنبالچه وارد می شود.
تجویز دارو از پزشک بخواهید که برایتان دارو تجویز کند. برخی از داروها باعث تسکین درد استخوان دنبالچه می شوند. بطور مثال داروهای ضد صرع و ضد افسردگی در تسکین درد استخوان دنبالچه موثر می باشد. از پزشک بخواهید که در صورت امکان برایتان دارو تجویز کند.
بخاطر داشته باشید که داروهای مخدر بهیچ وجه نباید مصرف شوند مگر اینکه شکستگی وجود داشته باشد.
اگر استخوان دنبالچه شما دچار شکستگی شده است، برای تسکین درد، پزشک یک داروی مسکن تجویز می کند. ممکن است برای تشخیص شکستگی استخوان، نیاز به رادیولوژی باشد.
عمل جراحی اگر هیچ یک از روشهای فوق موثر نبود، باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. اکثرا بیمارانی که برای رهایی از درد استخوان دنبالچه تن به عمل جراحی می دهند افرادی هستند که درمانهایی غیر از عمل جراحی را امتحان کرده و نتیجه رضایت بخشی دریافت نکرده اند. قبل از اقدام به عمل جراحی که دردناک و گاهی ناتوان کننده است، روشهای درمانی غیر از جراحی را بطور کامل انجام دهید.اگر درد خیلی شدید است و بیش از ۶ ماه بطور مداوم بطول انجامیده و با کیفیت زندگی شما تداخل دارد، از پزشک بخواهید تا برای برداشتن لستخوان دنبالچه، شما را به یک متخصص اورتوپد ارجاع دهد.
روش استفاده از درمانهای خانگی
یخ درمانی
ناحیه مربوط را با یخ بپوشانید. یخ درمانی موجب کاهش درد و التهاب شود. در ۴۸ ساعت اولیه پس از آسیب، می توانید هر یک ساعت از یخ استفاده کنید. کیسه یخ را در یک حوله بپیچانید و بمدت ۲۰ دقیقه آنرا بر روی استخوان دنبالچه قرار دهید. بعد از ۴۸ ساعت، می توانید اینکار را سه بار در روز انجام دهید تا درد تسکین یابد.
مصرف مسکن
یک مسکن OTC (بدون نسخه) مصرف کنید. برای کاهش درد و تورم، یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مصرف کنید. داروهایی مانند ایبوبروفن یا استامینوفن را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید.
۶۰۰mg ایبوبروفن هر ۸ ساعت یکبار و یا ۵۰۰mg استامینوفن هر ۴ ساعت یکبار مصرف کنید. دوز مصرفی استامینوفن در طی ۲۴ ساعت نباید بیشتر از ۳۵۰۰mg باشد.
اصلاح نحوه نشستن
طرز نشستن یا ایستادن خود را اصلاح کنید. وضع اندامی (طرز قرارگیری بدن در هنگام نشستن یا ایستادن) نادرست می تواند موجب درد استخوان دنبالچه شود. سعی کنید راست بنشینید، گردن خود را صاف نگهدارید و پشت خود را اندکی قوسی شکل کنید. اگر در هنگام بلند شدن از وضعیت نشسته، درد شدیدی حس می کنید، به سمت جلو خم شوید و قبل از بلند شدن، پشت خود را منحنی شکل کنید.
استفاده از بالشتک در هنگام نشستن بر روی یک بالشتک (کوسن) بنشینید. بالشتک های ویژه با یک بخش بریده در زیر استخوان دنبالچه، مخصوص بیماران مبتلا به درد استخوان دنبالچه، طراحی شده اند. نشستن بر روی این بالشتک ها باعث کاهش درد می شود. خودتان هم می توانید این بالشتک را درست کنید. یک لاستیک اسفنجی تهیه کرده و وسط آنرا مانند صندلی توالت، سوراخ کنید.بالشتکهایی که شبیه دونات هستند، برای اکثر بیماران مفید و مناسب نمی باشند، چون برای کاهش فشار بر روی اندام تناسلی طراحی شده اند. با پزشکتان در مورد استفاده از یک بالشتک گوه ای شکل (سه گوش) صحبت کنید.
استفاده از پد گرم کنندهاز یک پد گرم کننده استفاده کنید. تحقیقات نشان می دهد که گرم کردن استخوان دنبالچه، درد را کاهش می دهد. از یک پد گرم کننده، ۴ بار در روز بمدت ۲۰ دقیقه استفاده کنید.اگر پد گرم کننده ندارید می توانید از کمپرس گرم یا حمام داغ استفاده کنید.
استراحت به میزان کافی
یک دوره استراحت را برنامه ریزی کنید. اگر شکستگی استخوان دنبالچه دارید، باید بمدت ۸ تا ۱۲ هفته استراحت و از فعالیت های طاقت فرسا اجتناب کنید. اگر یک شغل فیزیکی (بدنی) دارید باید مدتی مرخصی بگیرید تا سلامتی کامل خود را بدست آورید.
در هنگام اجابت مزاج از فشار زیاد خودداری کنید. بعضی از افراد به خاطر درد استخوان دنبالچه، هنگام اجابت مزاج درد زیادی را متحمل می شوند. برای جلوگیری از یبوست، بهترین روش خوردن مقدار کافی مواد فیبری و ماعیات است در صورت نیاز از داروهای مسهل استفاده کنید.
استفاده از منیپولاسیون یا جا اندازی استخوان دنبالچه به همراه لیزر تراپی و تزریق داروی ضد التهاب تاثیر بسیار خوبی در درمان این بیماری داشته است.